Skaland

For de som kommer kjørende gjennom Skalandstunellen, vil det første møtet med Skaland være Bergsbotn. Her finner du et spektakulært oppbygd utkikkspunkt med utsyn over Bergsfjorden, spredt bebyggelse, og et fint utgangspunkt for turer i fjell og til fiskevann.

Sentralt på Skaland finnes Joker, Pila pub, Skagi restaurant og motell, og det gamle kommunehuset som nå huser bergverksmuseet. I tillegg er det småbåthavn med molo, der båtturer ut til fjorden arrangeres av Basecamp Senja.

For folk som vil fiske fra land anbefales venstre hjørnet på moloen. Videre bortover langs strandlinjen finner man Gammelskolen, der det av og til er servering av kaffe og kaker.

Bak bergverksmuseet er det tilrettelagt parkering for fotturister på vei til Brusen, Husfjellet og Torvhaugen. Kirken ligger opp i bakken bak aldershjemmet, med samfunnshuset like ovenfor.

Kjører du veien helt til enden, kommer du til Bøvær, med nydelig sandstrand og Kråkeslottet.

Skaland sentrum

Bygningene på bildet inneholder butikk, pub, Basecamp Senja, Skagi motell og restaurant, samt bergverksmuseet. I bakgrunnen ligger havna.

Butikken

Skagi restaurant og lodge

Bergsbotn

Ved siden av fossen nede ved raset, går en sti til fjell og fiskevann.

Bøvær

På Kråkeslottet, et ombygget gammelt fiskebruk, arrangeres festivalen Art-i-juli og andre konserter. Ypperlig sted for konferanser og bursdager. Bøværstranda egner seg fint for kiting og bading.